Cursussen & workshops

 

In mijn atelier “Mols Moois” werk ik met textiel. Ik geef er workshops en cursussen, werk in opdracht of voor mezelf. Ik onderzoek en experimenteer, creëer graag iets dat raakt qua vorm, kleur, uitstraling of betekenis. 

Sinds ik in 2002 kennis maakte met vilten, ben ik niet meer zonder! Steeds opnieuw word ik verrast door de prachtige uitstraling, het kleurenspel en de mogelijkheden van materiaal en techniek.

Laat je op mijn website en in mijn atelier inspireren tot het vormgeven van je eigen unieke creatie!

 

Vilten


Vilten is een oeroude techniek, een van de eerste vormen van textiel die de mens maakte, nog voordat er gesponnen, geweven of gebreid werd. Vroeger werd vilt vooral toegepast in kleding en in gebruiksvoorwerpen zoals tenten, kleden en kussens. Nu ook in kunst zoals tassen, sieraden en objecten.
Bij het vilten worden losse wollen vezels met water en zeep tot een vilten stof gevormd, naar eigen ontwerp en uniek van kleur, structuur en vorm. Door wol / vilten te combineren met andere materialen en technieken ontstaan weer nieuwe mogelijkheden. Wil je dit zelf ervaren? Je bent van harte welkom in mijn atelier. 


Cursussen en workshops voor volwassenen


Algemene informatie:
Een cursusdag / workshopdag is van 10:00 tot 16:00 uur, tenzij anders vermeld. Vanaf een kwartier vóór aanvang van de les staat er koffie en thee klaar.
Breng je lunch aub. zelf mee, evenals een oude handdoek en een plastic tas.
Materiaal is niet bij de prijs inbegrepen (tenzij anders vermeld).  Als je zelf (100 % motvrij) viltmateriaal hebt, kun je dit gerust meebrengen. Dat kan lontwol zijn, zelfgemaakt voorvilt, naaldvilt, zijde, breiwol e.d. Zegt dit je allemaal (nog) niks of heb je deze spullen niet in huis, dan kun je in mijn atelier materialen aanschaffen in kleine hoeveelheden.
Per groep zijn er maximaal 6 deelnemers.
Aanmelden graag d.m.v. een mail naar info@textielateliermolsmoois.nl  Vermeld daarin voor welke cursus je je aanmeldt, je naam, adres èn telefoonnummer.
Na aanmelding ontvang je een bevestiging met factuur. Na betaling is je inschrijving definitief en is teruggave van de kosten helaas niet meer mogelijk. Wel kun je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Mocht je een enkele keer niet kunnen, dan is er de mogelijkheid om je dag in te halen bij een groep op een van de andere dagen, mits er plaats is. 
 

Cursussen
 

De nieuwe cursussen starten weer in september 2018. 

Jaarcursus: Cursus van 10 dagen, verdeeld over een jaar
Deze cursus bestaat uit 10 dagen per jaar en is voor beginners en gevorderden. Je kunt vilten, aanverwante technieken ontdekken, experimenteren, een groter project aanpakken, je beeldend verder ontplooien. Kortom: je eigen plan volgen. Uitproberen, ervaren, waarnemen en uitwisselen zijn onontbeerlijk! Bepaal welke dag jou het beste uitkomt: vrijdag, zaterdag of zondag. 
Kosten: € 485,00

Als er nu geen plaats is op een door jou gewenste dag, kun je me mailen om je op een wachtlijstje te laten zetten. Bij voldoende interesse start ik nog een extra groep op zaterdag.

De planning voor de jaarcursus 2018 / 2019 is als volgt:

2018/2019

sept

okt

nov

dec

jan

feb

mrt

apr

mei

juni

vrijdag A
VOL

21

19

2

7

11

8

8

5

3

7

zaterdag A VOL

22

20

3

15

12

9

9

13

4

1

zondag A
VOL

23

21

4

9

13

10

10

7

5

2

vrijdag B
VOL

28

26

23

14

18

15

15

12

10

14

zondag B
VOL

30

28

25

16

20

17

17

14

12

16


Semestercursus: Cursus van 5 dagen, verdeeld over een half jaar 
 
Je kunt ook een deel van bovenstaande cursus volgen: 5 lessen verdeeld over 5 maanden. Je start in september
2018 met de eerste les en volgt de lessen van de daarop volgende 4 maanden. Ook in deze cursus volg je je eigen plan waarbij ik je in je proces begeleid. De cursus is voor beginners èn gevorderden.
Kosten:  € 250,- voor 5 dagen.
Data: zie schema van 10-daagse cursus 2018 / 2019.

Vakantiecursus zomer 2018: cursus van 4 achtereenvolgende dagen
Werk je graag vrij, wil je verschillende vilttechnieken uitproberen of begeleid worden bij een groter project dat je in je eentje niet aandurft? Er is veel mogelijk, afgestemd op jouw individuele wensen.
Kosten: € 235,-; geen richtprijs voor materiaal te bepalen.
Data: 17 t/m 20 juli 2018

Workshops
 

Workshop naar eigen wens
Wil je een workshop op een zelfgekozen datum? Met een groep vriendinnen, familieleden of je team? Neem gerust contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Minimale groepsgrootte: 4 personen.


En verder

Werk kopen of huren? Werk in opdracht?
Heeft u interesse in een van de werken op mijn site? Wilt u werk komen bekijken, huren of kopen? Neem gerust contact met me op. 
Ook werk ik in opdracht: U kunt naar eigen wens iets laten maken.

Daarnaast organiseer ik viltactiviteiten voor:
- een bedrijf of team
- speciale gelegenheden.


Aanmelding cursus / workshop


Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@textielateliermolsmoois.nl . Daarvoor klik je op de contactpagina het mailadres aan. Vermeld aub voor welke cursus je je aanmeldt, je naam, adres èn telefoonnummer. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met factuur. Na betaling is je inschrijving definitief en is teruggave van de kosten helaas niet meer mogelijk. Wel kun je iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.