Mijn passie voor textiel

Vormgeven in textiel loopt als een rode draad door mijn leven. Zo’n 20 jaar geleden volgde ik de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving. Daar maakte ik kennis met het vilten en raakte ervan in de ban. Ik experimenteerde en volgde cursussen bij Judith Poçs, Pia Best, Charlotte Sehmisch, Dagmar Binder, Marjolein Dallinga, Linda Dezijn, Annemie Koenen, Irene van der Wolf, Inge Evers, Karin Glaubitz en Miek Vlamings. Inmiddels kan ik al jaren mijn passie voor textiel kwijt in mijn beroep: In mijn atelier geniet ik van het geven van cursussen en workshops, van de materialen en kleuren en van het maken van eigen werk.

Inspiratie

In de natuur vind ik altijd wel inspiratie: vorm, kleur, structuur, textuur of stemming zetten mij aan tot een globaal idee. Intuïtief werk ik dit idee uit. Ook een foto, een woord of een gedicht kan me uitdagen tot een eigen interpretatie in vilt / textiel.

Werk in opdracht / kopen

Wilt u werk in opdracht laten maken? Of heeft u interesse in een van de werken op mijn site? Neem gerust contact met me op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Exposities

Publicaties

2015
Sprinter, maart
2014
VKG-blad, jg. 19, nr. 37
2012
Spin- en Verfkrant, jg. 32, nr 1
Vilten is voor mij..., E. Bakker
2009
Beeld in Zicht 2, I. van der Wolf
  • Wat hebben we leuke, leerzame dagen gehad. Bedankt voor je duidelijke, rustige uitleg en wat maak je mooie dingen! Leuke, nieuwe technieken geleerd waar ik thuis nog verder mee kan gaan.

  • Wat een heerlijk verrassende dagen heb ik gehad, met het 3D vilten! Prima zoals je alles zeer zorgvuldig uitlegt en begeleidt. Het is erg prettig dat de groep klein is, waardoor je bijna individueel bijgestaan wordt.

  • Het vilt-kunstwerk dat ik heb gemaakt, vormde de basis voor de omslag van mijn boek.
 Het verbeeldde op creatieve wijze het proces waarover ik in mijn boek heb geschreven.

  • Superbedankt voor de fijne cursus van het afgelopen half jaar. Erg leuk om zo met vilten aan de slag te zijn en jouw fijne begeleiding hier bij te krijgen!

Wil je weten wat ik zoal maak?